Föreläsningar

Jag har över 20 års erfarenhet av att undervisa och föreläsa kring olika teman som rör mat och måltid. Miljö och medveten matkonsumtion är frågor som engagerar mig. Under de senaste åren har även frågor om hållbar gastronomi, lokal matkonsumtion och småskalig matproduktion varit i fokus.

Kontakta mig gärna, jag kan gärna föreläsa inom området mat och måltid ur ett valbart perspektiv.

Följande föreläsningar är exempel på vad jag kan erbjuda:

  • Föredrag: Den trötta vardagskocken - om vardagsmat till lust & leda! (startades i samarbete med Ömsen Hälsa, 2020) 
  • Åland som gastronomisk region. Genom olika regionala matprojekt stärka den gastronomiska identiteten för Åland, som är Finlands underbara köksträdgård!
  • Måltidsguide - presentation av de åländska matlandskapet. Presentation som levande föredrag med inslag av fakta och information om "matÅland".
  • Kostföreläsningar, ex. "Att inspirera till lustfyllda och pedagogiska måltider", "Måltidspedagogik"
  • Tema: Medveten matkonsumtion. "Vad äter våra barn egentligen"!? Tankeväckande om dagens matkonsumtion och om vikten av goda förebilder och modeller för att smakutveckla barn och unga.
  • "Vad tusan äter vi!?" Om medveten konsumtion och vårt beroende av matindustrin - och vägen ur det. Inspiration för att låta vardagsmåltiden återta sin viktiga plats i familjen. 
  • "Hur kan vi förbättra den offentliga måltiden?" Jag delar med mig av mina erfarenheter från arbetet med att utveckla den offentliga måltiden i Svenskfinland. Måltiden är en gemensam angelägenhet och är värd att prioriteras högre
  • "Sapere - ett lustfyllt sätt att närma sig måltiden med alla sina sinnen". Metoden är från början utvecklad i Frankrike och kan komma till stor pedagogisk nytta samt utveckla matlagaren (och ätaren) till en mera medveten och fördomsfri konsument
  • "Näringslära i praktiken" - jag delar med mig av min syn på sund och näringsrik mat. Hur ska vi äta idag? Det blåser förändringarnas vindar vad gäller näringsrekommendationerna. Det centrala är matens kvalitet och hur vi kan njuta av goda råvaror som är sunda både för miljön och för människan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar