- Smaksätta yoghurten själv, naturell (ekologisk) yoghurt en ren, enkel och fin produkt. Smaksatta yoghurtar spränger våra butikshyllor. De innehåller massor av socker (2 dl - 8 sockerbitar) eller sötningsmedel och aromer.
- Göra matlagningsgrädde själv. Man tar gräddmjölk istället = vispgrädde och blandar ut med hälften mjölk
- Strunta i översockrade frukostflingor och blanda själv hackade nötter, frön och havre- råg- eller speltflingor. Rosta dem i ugnen om du vill.
- Dricka ett glas surmjölk varje dag och strunta i små plastflaskor med undergörande ”Aktiverande” magmedicin
- Reda av såser med stärkelse eller mjöl utblandat i lite kallt vatten. Man måste inte köpa dyrt redningsmjöl (bara att hälla i) med tillsatsämnen i.
- Dricka kaffe och te i vardagen utan kex (kolla utbud och innehåll i butiken!!!) eller då istället ta vettiga osockrade fullkornsskorpor, riskakor eller smörgås. Kex är lördag och kalas!
måndag 7 juni 2010
Testa, har du fastnat i matindustrin?
Dom får oss att glömma att man kan
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar