Äppelsmakande gröt (färskgröt, 8-10 pers)
5 dl ekologiska havregryn (325 g)
2-3 dl äppelsaft
4-5 dl naturell ekologisk yoghurt
(om säsong, finhackade äppelbitar)
Örtströssel:
En knippe färsk dragon
En knippe färsk persilja
Råsocker
Lägg grynen i en skål och häll på äppelsaften. Låt stå över natten. Följande dag blandar du i den naturella yoghurten (och äppelbitarna).
Finhacka dragonen och blanda upp med råsocker. Finhacka persiljan och blanda upp med råsocker. Lägg upp gröten på tallrik och lägg på av det båda strösslena.
Personalfesten blev ett matlagningstillfälle. Här följer innehållet :
- Frittat
- Sallad
- Gourmetpizzor
Hemgjord pizzadeg. Tag ett grund recept. Fyll pizzorna med t.ex. getost, salami, parmaskinka, oliver, ruccola (efter gräddning).
Servera med basilika sås: Proppmycket färsk basilika, mixa med olivolja, balsamvinger, vitlök, salt, svartpeppar, några korn socker! Mixa max (=mycket) !
Droppa på pizzan!
- Fryst espressotårta
Riv mandelmassan och rör ner ägg, äggvitor och kakao. häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant. grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
Blanda grädde, kaffepulver, och pudersocker i en skål. Vispa grädden tjock. Vispa ner gulorna. Bred ut massan över kakan. täck in väl och frys i minst 3 timmar. Dekorera med t.ex. påskkarameller.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar