Sitter och arbetar med Matprojektet Mat & Barn - Ny Nordisk Mat. Effektiv som jag är har jag på morgonen besökt ekobutiken / frisören i Mariehamn, Lustans ekologiska
Jag färgar håret med mat; vin, nässlor, nejlika....
Det är intressant att hudvård också precis som mat handlar om äkta vara, att inte mata huden / kroppen med onödiga och farliga kemikalier. Huden och håret (hårbotten) ligger liksom "utanpå" och vi tänker kanske inte att allt detta utanpå är som en svamp. Huden / hårbotten suger åt sig alla preparat som vi "häller på" och gnider in.
Att använda naturen mera är någonting som är en stark uppåttrend. I Nordiskt perspektiv har vi mycket outnyttjat i vår natur, bär, alger, mossa, växter och blommor som är ätliga. Ur mat och miljöperspektiv är det någonting verkligt värt att satsa på. Det som är bra för vår miljö (äta närproducerat) är också bra för hälsan. Gillar skarpt denna "win-win" situation.
Här om dagen bjöds jag på soppa gjord på kaiplök, kryddat och dekorerat med landskapsblomman, Gullvivan: Vackert, gott och stärkande! Tack Lena Brenner, ordförande för Ny Nordisk Mat !
Nässlans förträfflighet i köket är säkert känt, ofta bortglömd. Nässlans förträfflighet i min hårfärg och den förmåga att läka mitt känsliga och irriterande hårbotten är numera ett faktum för mig.
För en tiden sedan vandrade jag in på en restaurang, i deras rabatter på utsidan grodde och spirade kirskålen. Tänk om kockarna i köket visste vilka råvaror som fanns bakom deras köksdörr...Jag borde säkert ha skvallrat....
Den kallas också skvallerkål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar