onsdag 22 maj 2019

Grönskar för PUR - åländsk mingelmat på Mattas



Åland grönskar

Stundande helg - 25, 26 maj 2019 står äppelträden i blom och sparris och rabarber är här och som bäst i säsong. Vad passar inte bättre än att fira primörerna och njuta av livet på landet! Systerevenemanget till Skördefesten är åter här: https://alandgronskar.ax/

I år gör PUR, mitt eget mingelmat-koncept premiär på detta evenemang. Ett koncept som Pop-up´ar när det passar. Denna gång låter vi osten vara i fokus och placerar måltiden på landet, på Mattas gårdsmejeri, Sund. Det ska bli spännande att se hur det kommer att gå. Utmaningen just nu i planeringen är att när man arrangerar detta måste man förhandsanmäla sig. 

3 dukningar

På lördag är dukning 1: kl 12
På lördag är dukning 2: kl 17
På söndag är dukning 3: kl 12

För att få plats, på de tre olika dukningarna, bokar man på: purbokning@gmail.com

Vad är PUR?

PUR - är ett måltidskoncept utarbetat av Harriet Strandvik, som integrerar lokalmat med lokal design och hantverk. Råvarorna är noggrant utvalda och producerade av kunniga och duktiga livsmedelsproducenter på Åland. Måltiden är en helhet varför estetiken är central, -många sinnen lockas och aktiveras.

Konceptet PUR betonar hållbarhetsaspekten och samarbetet kring miljö och kvalitet är mycket centralt. Personalens förkläden är designade av åländska Labelled Fashion Recycling och sydda av återvunnet lakanstyg. Scarfarna är tillverkade av gamla sidenslipsar. Assietter och skålar är designade av keramikern Mia Englund och framtagna av gamla fönsterrutor. Besticken är inköpta från antikhandel och loppis.
I den industriella världen är saker likriktade och tenderar att vara något anonyma, i PUR-konceptet är saker unika precis som vi alla är. Under måltiden njuter du av musik producerad av åländska Ulvens döttrar.

PUR-concept in english

PUR – åländska mingelmåltider ”mingle-meals from Aland” is a concept for local produced food combined with local design, art and handicraft. A meal is more than just food; it is a platform for senses and enjoyment. In the concept all ingredients are especially selected from local farmers and producers. The sustainability aspect is important, food and quality is important and the aspect of recycling. The aprons are designed by Labelled Fashion Recycling and sewn from recycled fabric. Scarves are made
of old silk ties. Small plates and bowls are designed by ceramist Mia Englund and produced by old windows. In the industrial world things are mainstream and tend to be anonymous, in the PUR-concept things are unique just like we all are. Enjoy the meal when it is cross-creative collaboration between art, food and music from Ulvens döttrar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar