bara i skolan !?
Vi har samlat in de tillsatsämnen som barn i Sjundeå kommun får i sig på en vecka. Köket använder hel- och halvfabrikat.
E621 = smakförstärkare, surhetsreglerande medel, citronsyra, arom, E552 = klumpförebuggande, E412 = guarnkärnmjöl, natriumsitrat, modifierad majsstärkelse, jästextrakt, E621, E631, fiskarom, grönsaksextrakt, arom, förtjockningsmedel E415, konserveringsmedel E202, sojaproteinpreparat, maltodextrin, jästextrakt, arom, sojaproteinhydrolysat, smakförstärkare = E621, E412 = guarnkärnmjöl, natriumsitrat, modifierad majsstärkelse, hönsarom, aromförstärkare E621, E631 E627, jästextrakt, hydrolyserad sojaprotein, förtjockningsmedel E415, konserveringsmedel E202, stabiliseringsmedel E1422, E450, köttprotein, potatisfibrer, glukos, kryddor, smakförstärkare E621, aromer, geleringsmedel E440, surhetsreglerande medel E330, konserveringsmedel = E 202, glutenfri växtfibrer, hydrolyserad sojaprotein, E621 = aromförstärkare, arom, nötköttsextrakt, morotsextrakt, sockerkulör, förtjockningsmedel = E415, konserveringsmedel = E202, surhetsreglerande medel = E330, E412 = guarnkärnmjöl, natriumsitrat, modifierad majsstärkelse, hydrolyserad sojaprotein, E621 = aromförstärkare, arom, nötköttsextrakt, morotsextrakt, sockerkulör, förtjockningsmedel = E415, konserveringsmedel = E202, surhetsreglerande medel = E330,
De dagar som sallad serveras bjuds en salladssås som innehåller följande tillsatser: konserveringsmedel E202, aromsalt, glutamat, förtjockningsmedel = E 412 och E415, färger E150d och E101.
Knäckebröd serveras varje dag och till det serveras barnen margarin som innehåller följande ingredienser och tillsatser: rypsolja, vatten, vegetabiliska fetter, carmelinaolja, emulgeringsmedel E471 E472c, salt, surhetsreglerande medel natriumkarbonat o citronsyra, aromämnen, A och D2 vitamin. Fetthalt 70 %
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar