Detta är hemgjort smör,
upphittat och provsmakat i ett skolkök idag på Åland!
Idag gjordes det en radiointervju direkt (Ålands lokalradion) från skolköket i Strandnäs skola i Mariehamn. Ett kök som kan fungera som ett föredöme bland offentlig måltid.
Många åländska skolkök kunde också utgöra modellexempel på hur det borde vara:
- varför det?
Jo, därför att:
Där man gör hemkärnat smör, där bor matkärlek!
upphittat och provsmakat i ett skolkök idag på Åland!
Idag gjordes det en radiointervju direkt (Ålands lokalradion) från skolköket i Strandnäs skola i Mariehamn. Ett kök som kan fungera som ett föredöme bland offentlig måltid.
Många åländska skolkök kunde också utgöra modellexempel på hur det borde vara:
- Små enheter, för att kunna skapa matengagemang och kvalitet
- Kunnig personal som har kunskap att förvalta goda råvaror
- Grönsaksbord, att gästerna själva får välja av ett stort utbud vitaminer, mineraler och fibrer
- varför det?
Jo, därför att:
- Måltiden kan ge mätta, matglada och pigga elever, (till stor nytta för en lärare)
- Måltiden kan vara ett föredöme, en god modell för matfostran
- Den växande generationen är samhällets viktigaste kapital
Där man gör hemkärnat smör, där bor matkärlek!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar