Gäller offentlig måltid såväl som restaurangkök.
Dessa ord, om att satsa på personal hellre än industrimat, kom fram då kökspersonalen i Karleby samlades förra veckan på Operation skolmats inspirations - och fortbildningsdag
Här är "önskelistan" som man i smågrupper arbetade fram. Nu uppmanar jag Karleby att enligt projektets önskemål grunda ett kost-team som tar sig an dessa fantastiska förslag.
Hur lyder koststrategin för staden? Vad skall man satsa på i framtiden? I denna stad finns det en stor utvecklingspotential bland personalen. Se själv de vill kocka!
Här är några framtida kockar, Optimas kockelever lagar äkta vara åt Villa skolans elever, världens viktigaste matgäster!
Dessa ord, om att satsa på personal hellre än industrimat, kom fram då kökspersonalen i Karleby samlades förra veckan på Operation skolmats inspirations - och fortbildningsdag
Här är "önskelistan" som man i smågrupper arbetade fram. Nu uppmanar jag Karleby att enligt projektets önskemål grunda ett kost-team som tar sig an dessa fantastiska förslag.
Hur lyder koststrategin för staden? Vad skall man satsa på i framtiden? I denna stad finns det en stor utvecklingspotential bland personalen. Se själv de vill kocka!
- Vill vara med och påverka vid renovering. Förbättrad arbetsmiljö och matsalsmiljö
- Inhemska råvaror och närproducerade. Göra mat från grunden
- TID att göra mat / smaksätta. Idag är maten färdig 1-3 h före den äts
- Bort med utdelningskök
- Tid att baka
- Mera grönsaksstavar
- Bredbart brödpålägg – knäckebröd / brödstation
- Mera tid – att äta, tillreda, bättre skolschema
- Pengar, för råvaror – resurser / tid att laga själv
- Utrymme, för buffé
- Mera tid att äta, salladsbord, med: 5-10 minuters mellanrum
- Mera frukt, bröd – hemgjort. Mera resurser för det
- Soppa på fredag
- Satsa på personalen i stället för industrimat ! Inför salladsbord
- Bra utrustning + kärl
- Tid, längre lunchrast

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar