Stolt får jag ta del av att man har börjat odla sparris på Åland! Efter 3 års slit har familjen som odlat fram den nu börjat skörda frukten av den, om jag förstått det rätt en ganska arbetsdryg förberedelse.
Nu spirar de och jag kan inte vänta på att få tag på lite för att få smaka på Ålands nyaste och finaste delikatess. En grönsak värda att fira kring! Vi kunde gott samlas kring nyskördad sparris och champanj, likaväl som vi gör på sensommaren med kräftorna.
Här kan du läsa mera i denna artikel och se en bild på den stolta "sparris-familj" !
Nu en uppmaning till de åländska krogarna. Tag upp denna fantastiska nyhet och lyft fram sparrisen i gatubilden ! Detta är ytterligare en åländsk styrka, full med extra mycket smak och näring. Det kan jämföras med våra nordiska jordgubbar - de har också alstrat extra smak och näring i vårt fina nordiska försommar / sommar klimat. Detta hävdar ialla fall odlaren själv.
Lite smör eller en fin hollandaise... mmm
Nu spirar de och jag kan inte vänta på att få tag på lite för att få smaka på Ålands nyaste och finaste delikatess. En grönsak värda att fira kring! Vi kunde gott samlas kring nyskördad sparris och champanj, likaväl som vi gör på sensommaren med kräftorna.
Här kan du läsa mera i denna artikel och se en bild på den stolta "sparris-familj" !
Nu en uppmaning till de åländska krogarna. Tag upp denna fantastiska nyhet och lyft fram sparrisen i gatubilden ! Detta är ytterligare en åländsk styrka, full med extra mycket smak och näring. Det kan jämföras med våra nordiska jordgubbar - de har också alstrat extra smak och näring i vårt fina nordiska försommar / sommar klimat. Detta hävdar ialla fall odlaren själv.
Lite smör eller en fin hollandaise... mmm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar