Medveten matkonsumtion:
Vad är det egentligen som matindustrin säljer åt oss? Vi har i dag pratat om vad yoghurten innehåller, flingor, färdig buljong och påssoppa.
Allt detta kan vi göra själv hemma. God planering, ger tid för det och kunskap ger redskap att motverka mat av låg kvalitet från industrin. Hemgjort är bäst - helt enkelt.
Här har jag och eleverna på ett lustfyllt sätt lyft fram och lånat en god idé från godisindustrin. Hemgjord snickers.
Vi smakanalyserar och försöker komma på med hjälp av smakmetoden Sapere vad det är som gör detta godis gott!?
Karamellsås
2 dl vispgrädde 2 msk mörk sirap
½ dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk smör
Häll grädden i en kastrull. Vispa ner sirap socker och vanillinsocker. Koka upp såsen. Klicka i smöret under fortsatt vispning. Koka tills såsen blir tjock, 5-10 minuter. Servera såsen varm, tex. till djupfrysta bär.
Häll grädden i en kastrull. Vispa ner sirap socker och vanillinsocker. Koka upp såsen. Klicka i smöret under fortsatt vispning. Koka tills såsen blir tjock, 5-10 minuter. Servera såsen varm, tex. till djupfrysta bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar