måndag 7 juni 2010

Testa, har du fastnat i matindustrin?

Dom får oss att glömma att man kan
  • Smaksätta yoghurten själv, naturell (ekologisk) yoghurt en ren, enkel och fin produkt. Smaksatta yoghurtar spränger våra butikshyllor. De innehåller massor av socker (2 dl - 8 sockerbitar) eller sötningsmedel och aromer.
  • Göra matlagningsgrädde själv. Man tar gräddmjölk istället = vispgrädde och blandar ut med hälften mjölk
  • Strunta i översockrade frukostflingor och blanda själv hackade nötter, frön och havre- råg- eller speltflingor. Rosta dem i ugnen om du vill.
  • Dricka ett glas surmjölk varje dag och strunta i små plastflaskor med undergörande ”Aktiverande” magmedicin
  • Reda av såser med stärkelse eller mjöl utblandat i lite kallt vatten. Man måste inte köpa dyrt redningsmjöl (bara att hälla i) med tillsatsämnen i.
  • Dricka kaffe och te i vardagen utan kex (kolla utbud och innehåll i butiken!!!) eller då istället ta vettiga osockrade fullkornsskorpor, riskakor eller smörgås. Kex är lördag och kalas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar