onsdag 20 oktober 2010

Hur mår hjärnan?

« »



"This is King among Kings" Förstår vi hur den fungerar, förstår vi hur vi skall leva och vad den behöver.

Vi borde förse vår hjärna med aminosyror - fullvärdiga proteiner och fett. Kött, fisk, ägg, smör (smörsyran bäst) / Ghee (= indiskt skirat smör)

Hur äter vi idag? Vi vet att det idag rekommenderas / uppmanas att plocka bort fettet ur barnens kost. Barnmisshandel, enligt Bitten Jonsson, beroende expert och författare.

Hon uppmanade oss i publiken ikväll att äta "artegen föda". Vi är alla biokemsikt unika, en del tål mera, mindre eller ingenting alls av kolhydrater. I USA när man behandlar psykiskt illamående hos barn, tar man bort mjölet ur kosten - och tillför friskfaktorer.

Tänk vad positiv syn på en allergi, göra en lista på vad barnet får äta och inte basera den på förbuden. Positiv betingelse ger resultat. (Interativ Functional Medicin)

Genom djurmat kan vi förstå hur galet det är och hur de mår:
Hundar som betar på ängar (vetemjöl i hundmat)
Lax som mumsar sojabönor (pellets)

Kvällen kom även att handla om beroendet och var i hjärnan det ligger och hur en felkoppling kan uppstå. Beroende (socker, nikotin, alkohol, narkotika) är en primär sjukdom, kronisk. Att bota det handlar om att reda ut hur jag gör för att ta mig ur det inte älta varför. Hennes ironiska enkla knep: "ändra bara ditt liv"

Läs mer om denna intressanta dam:

Bitten Jonsson

Våra kroppar och hjärnor reagerar på socker. Men på olika sätt och vi tål sockerchockerna olika bra. Somliga får humörsvängningar och sömnproblem, andra blir sugna på substanser som stimulerar på liknande sätt, som alkohol och nikotin.

Sockerbomben är en praktisk och lösningsfokuserad handbok i att bli fri från sitt sockerberoende. Sedan boken gavs ut för första gången 2004 har tusentals människor fått hjälp och stöd i att ändra sin livsstil. Denna andra reviderade upplaga är uppdaterad med

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar