Jag lärde mig i går hur viktigt det är med historien kring din mat. Vi uppskattar när vi vet var fisken är fångad, att den är närproducerad och personifierad - den blir liksom godare då. I den medvetna restaurangkockens värld är detta viktigt för honom och för hans kunder.
Maten i de flesta skolkök är anonym idag. Vi har däremot grävt fram kartonger med vad barnen åt i Karleby i onsdags. Det är förstås ingen historia att stoltsera med:
Fiskpinnar, förgräddade
Ingredienser:
Hoki, 51 % - var simmar den !?
vetemjöl
vegetabilisk olja
vatten
ärtfibrer
vetestärkelse
salt
jäst
senapsfrön
dill
citronarom
svartpeppar
chili
lök
vitlök
glukos
smakförstärkare, E 621
paprikapulver
gurkmeja
kan innehålls små mängder sesamfrön
Maten i de flesta skolkök är anonym idag. Vi har däremot grävt fram kartonger med vad barnen åt i Karleby i onsdags. Det är förstås ingen historia att stoltsera med:
Fiskpinnar, förgräddade
Ingredienser:
Hoki, 51 % - var simmar den !?
vetemjöl
vegetabilisk olja
vatten
ärtfibrer
vetestärkelse
salt
jäst
senapsfrön
dill
citronarom
svartpeppar
chili
lök
vitlök
glukos
smakförstärkare, E 621
paprikapulver
gurkmeja
kan innehålls små mängder sesamfrön
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar