måndag 24 maj 2010

På smakäventyr tillsammans

Nu har vi på svenska i Finland tillgång till en handbok i "sapere" eller smakskola. Den kan man som förälder, lärare, klubbledare, dagispersonal etc. använda sig av för att lära sig själv tillsammans med barnen mer om mat och kvalitet! Tillsammans kan man bli en mera medveten konsument och fördomsfritt börja använda ett brett utbud av råvaror.

Ni minns väl (?) att man, upp till 20 gånger måste smakträna innan man tycker om någonting. Vissa saker behöver människan ingen träning alls i, nämligen sött och söta livsmedel. Denna förmåga har vi fått med med oss "gratis" sedan födseln, tack vare den söta näringsrika modersmjölken. Därför matar matindustrin oss med sockrade livsmedel, det är så lättsålt!

Med glädje vill jag sprida denna goda handbok som man kan ladda ner (pdf) härifrån:
"sinnrikt i matvärlden - guide för klubbledaren" Värt att prova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar